Det var då allt började


Det var i maj månad 2011 som vi som var anställda hos Heimstaden, fick ett brev levererat till oss med beskedet om. På grund av att Fastighetanställdas förbund vid flertal klagat och anmärkt på flertal punkter i vår verksamhet säger vi härmed upp all personal.

Det var alltså inte via ett muntligt besked det kom till oss del utan via ett skriftligt brev.

Det var då som allt vändes upp och ner och hela ens tillvaro slogs i spillror, vilket förde med sig de konsekvenser att man då slungades ut i ett bäcksvart mörker som närapå kostade mig mitt liv, men som i stället har det inneburit att det har tagit rejält på mitt psyke, vilket har varit nog så påfrestande och kostat på för oss inblandade partner genom allt  det här. Och jag tror att alla de som själv nån gång har varit med om vad det innebär att bli uppsagd från sitt jobb vet och förstår hur det känns när allting raseras på det sättet. Och eftersom jag själv hade passerat de 50 när detta hände så såg inte utsikterna särskilt goda ut att jag snart skulle hitta ett nytt jobb igen. Och det var då det.

I takt med att åren har passerat revy sen dess har det vart och följt en resa som bäst går att beskriva som en berg & dalbana för mitt vidkommande. Ibland har det gått utför med en rejäl fart för att det i nästa sekund och andetag har lugnat ner sig en aning så man fått återhämta sig en liten stund. Och där jag stundtals har varit så nära att helt sonika ge upp alltsammans efter det att jag brytits ner bit för bit,så har jag min så kära fru att i första hand vara tacksam över att jag fortfarande är i livet, för utan hennes kärleksfulla stöd hade det här aldrig funkat som det på nått konstigt sätt ändå gjort och fortfarande gör till att hantera både min och hennes vardag på ett någorlunda normalt fungerande sätt.

Men visst känns det fortfarande då och då att man balanserar på en väldigt skör tråd som man inte vet om den kommer att brista i vilken sekund som helst, eller om den kommer att hålla för vidare och fortsatt färd genom livet.

Annonser

2 reaktioner på ”Det var då allt började

  1. Ja, livet kan verkligen vara en berg- och dalbana med djupa fall och snäva svängar som får en att tappa fotfästet, men på något sätt tar man sig igenom stormarna, särskilt om man håller fast vid dem som betyder mest i livet och som stöttar genom allt. Jag läste någonstans att vissa lärdomar kan man bara få mitt i stormen och jag tror att det är så. Många erfarenheter är oerhört tuffa, men de lär oss samtidigt något om livet och för varje storm man möter i livet så blir vi förhoppningsvis allt bättre utrustade att möta det och kanske även inspirera någon annan som går igenom en liknande storm. All styrka till dig! ❤

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s