Om det inte räcker till att vara medmänniska


Det är inte förenat med några större svårigheter att hitta vad som skrivs på sociala medier idag för att man ska bli upprörd och irriterad över de åsikter som stundom lyfts fram där.

När jag t.ex läser om det som nån skrev på Twitter.

Nu rapporteras det att ännu fler människor drunknat i Medelhavet på jakt efter lycka i Europa…

Då känner jag spontant att ett sådant uttalande inte ska få stå oemotsagt och förhindrat till en vidare diskussion.

Det jag mest har hakat upp mig i den meningen är orden. På jakt efter lycka. Hur är det möjligt, undrar jag, att uttrycka sig på ett sådant sätt utan att cynismen helt har tagit över och skymmer sikten för allt vad medmänsklighet har sitt namn?

För vem är så dum, utan att man inte känner till och tar hänsyn till de risker det innefattar när man sätter och placerar det käraste man har i en gummiflotte som över huvud taget inte är gjord och menad för att transportera visst antal människor, utan som dessutom är överbelastad av de som  av olika anledningar har flytt från sitt land och som därför ger sig ut på öppet hav med alla de riskmoment och faror  som finns och som allt som ofta ligger till grund för  att slutdestinationen blir den så katastrofala att man drunknar och går under, i stället för att ha nått fram till det mål man tog sikte mot?

Men när man ger uttryck för meningar som, på jakt efter lycka, då undrar jag om man egentligen vet vad hela det faktum handlar om?

När det sen gäller, beträffande den flyktingvåg som idag sköljer över Europa, vars egna resurser  i  i flertal nationer inte täcker och räcker till för  de kostnader det krasst innebär till att bemöta de som söker asyl på tillfredsställande sätt. För när det inte finns tillgängliga bostäder på bostadsmarknaden för de som redan finns, där man talar upp emot 10 års väntetid innan det har kommit fram till ens tur, om man har tur vill säga. Och där arbetslöshetens egna så dystra statistik talar sitt eget språk. då talar vi inte bara om de enorma utmaningar vi står inför, för där vår medmänsklighet ställs på prov då visar det på vilka det är för slags människor vi är innerst inne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s