Pastor pratkvarn är ingen som jag har nått gemensamt med.


När man som vi,  frun och jag lever tätt inpå varann är det inte alltid så självklart att man lägger märke till när det är nånting som händer som bryter ett visst mönster och som därför avviker mot det som man är van vid att bruka se och lägger märker till.

När hon som därför i tisdag kväll sa att hon känder sig yr och kände väldigt trött, tog jag först inte så stor notis om det.  För med tanke på att hon varje morgon, från måndag till fredag ger sig iväg 05:30 på väg till jobbet, så vet jag att hon brukar va rätt trött framåt halv åtta- åtta snåret.

Men det här skulle visa sig handla om något helt annat än sedvanlig trötthet. För ända sen i onsdags morse har hon legat större delen av tiden till sängs, totalt utslagen.

Något som vi ofta har lagt märke till när det händer såna här saker eller när vi på annat sätt är och  har varit utlämnade helt och hållet till den som står och finns närmast bredvid, är allt prat och som man gärna använder sig inom kyrkan, för att på så vis var och en ska känna sig inkluderad, och inte så att säga känna att man inte står utanför lägret utan innanför, nämligen ordstävet. Vi är en familj.

Ord som alltså låter väldigt bra och på alla sätt låter både  fint och inbjudande på en och samma gång. Men , och som det allt som om ofta har visat sig, så är det ord som helt saknar substans och är helt frikopplade från den verklighet vi lever i. Luftpastejer helt enkelt är vad det handlar om.

Varför står man då säger en massa fina saker som man sen inte vill eller kan leva upp till? Ärligt talat så vet jag inte, jag har inget bra svar på den frågan.  Men en sak vet jag och det är att jag nu bryter den tystand som råder bland många kristna till att våga ifrågasätta ett och annat inom dess ramar.

Och jag urless på alla de klyschor och annat tomt prat som jag vet är mycket vanligt inom frikyrkliga kretsar och sammanhang som binder frikyrkligt folk tillsammans.

 

Annonser

2 thoughts on “Pastor pratkvarn är ingen som jag har nått gemensamt med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s